Din cauza ritmului alert în care se desfășoară viața de zi cu zi și a situațiilor tot mai dese în care timpul nu mai este prietenul nostru , începem să neglijăm persoanele în vârstă, dragi nouă care au nevoie de sprijinul și grija noastră.
De cele mai multe ori uitam sau nu oferim suficientă atenție exact acelor persoane care au cea mai mare nevoie de noi . Mai exact părinții sau acele persoane care ne-au oferit totul la un moment dat ( atunci cand au putut ) iar noi nu reușim să le oferim ajutorul și sprijinul de care au nevoie exact atunci când au cea mai mare nevoie de noi, când sănătatea sau capacitatea de a se îngriji singure , nu mai reprezintă un punct forte.
Aceste persoane, de cele mai multe ori, chiar și atunci când trec prin perioade dificile , aleg greul lor pentru binele nostru și vor lăsa întotdeauna impresia că se descurcă singure și că nu au nevoie de ajutor, doar pentru nu a deveni o povară și o grijă în plus pentru familie sau prieteni. Dar, doar ei știu ce este în sufletul lor atunci când pe lângă multele probleme cu care se confruntă, mai intervine și lipsa persoanelor dragi în momentele critice și de singurătate.
Nu sunt deloc puține cazurile în care un părinte lasă impresia că se poate descurca singur sau că nu îi este neaparat necesară prezența fizică a unei persoane care să îl îngrijească, atunci când copiii sau membri familiei sunt plecați în locuri îndepărtate sau nu au timpul necesar pentru a-i îngrijii. Doar că in realitate acești părinți au pus și vor pune întotdeauna binele copiilor înaintea binelui personal și vor încerca până în ultima clipă din viață să ofere sprijin și ajutor, asa cum au fost obișnuiți să facă întreaga viață.
Întelegând toate aceste aspecte importante, Asociația Humana a creat un serviciu potrivit cu scopul de a menține independența și starea de bine a celor dragi vouă, oferind bătrânilor sau bolnavilor, îngrijire și asistență personalizată la domiciliu, la cele mai înalte standarde de calitate.
Cu personal special pregătit pentru a acorda pe lângă serviciile de îngrijire și asistență, susținere morală și suport exact în aceleași condiții ca și un membru al familiei, reușind în acest mod să suplinim cu succes un membru al familiei atât de necesar în momentele grele.