Misiunea Serviciul de Ambulanță Socială este de a servi nevoile pacienților și ale publicului ca parte a unui sistem integrat de sănătate, prin furnizarea de servicii de înaltă calitate, sigure și centrate pe pacient.
Obiectivele noastre sunt: combaterea inechitățile în sănătate, promovarea sănătații publice și prescripție socială cu interes în îmbunătățirea îngrijirii.
Valorile fundamentale după care Asociația noastră se bazează sunt:

  1. Compasiune/Îndrumare: Răspundem cu umanitate și bunătate la nevoile și problemele de sănătate a fiecărei pacient și căutăm soluție, pentru a oferi confort și a ușura suferința.
  2. Îmbunătățirea vieților: ne străduim să îmbunătățim sănătatea publică, bunăstarea oamenilor și experiențele serviciului de sănătate.
  3. Toată lumea contează: La Asociația Humana, folosim resursele în beneficiul întregii comunități și ne asigurăm că nimeni nu este exclus sau lăsat în urmă. Acceptăm că unii oameni au nevoie de mai mult ajutor, că trebuie luate decizii dificile și că atunci când risipim resursele irosim oportunitățile altora. Recunoaștem că toți avem un rol de jucat în a ne face pe noi înșine și comunitățile noastre mai sănătoase.
    Venim în sprijinul familiilor care își doresc ca cei dragi lor să aibă parte de îngrijiri de calitate.
    Serviciul de ambulanță prin intermediul echipajelor mobile, oferă servicii medicale și sprijin de specialitate.
    Serviciile sociale și medicale oferite de către echipajul ambulanței sociale:
  4. Monotorizarea categoriilor sociale aflate în situație de risc, identificarea problemelor de sănătate, evaluarea socio-medicală a beneficiarilor.
  5. Consultații medicale, acordarea de ajutor medical specializat – efectuarea unui examen clinic, stabilirea diagnosticului, prescrierea unui tratament, recomandarea de ivestigații de specialitate.
  6. Tratamente ambulatorii, analize medicale (tratament injectabil, tratament per os, pansamente)
  7. Evaluare periodice, pentru persoane cu boli cronice (monotorizarea tratementului ambulatoriu, puls și temperatură, monotorizare glicemie, status neurologic)
  8. Transportul pacienților, la unitățile medicale, pentru efectuarea de consultații și tratemente de specialitate
  9. Transportul pacienților greu deplasabile la Comisia de Evaluare a Persoanelor cu Handicap, în vederea evaluării pentru încadrarea în grad de handicap