Serviciile de ambulanta judetene sau al municipiului Cluj-Napoca sunt unitati sanitare publice aflate sub coordonarea departamentului de specialitate din cadrul Ministerului Sanatatii si a Autoritatilor de sanatate publica, avand in structura lor un compartiment pentru asistenta medicala de urgenta si transport medical asistat / neasistat.

Asociatia Humana a infiintat un astfel de serviciu de transport in cadru privat

Beneficiarii serviciilor oferite de noi sunt cei care doresc sa fie transportati cu o ambulanta privata, persoane care necesita ajutor la deplasare, persoane care au nevoie de transport special, dar nu pot apela la serviciul public de ambulanta pentru ca nu prezinta un caz de urgenta medicala.

Asiguram transportul pacientilor cu ambulante private, atat in tara cat si in strainatate.

Asiguram urmatoarele servicii de transport:

Transport sanitar neasistat
Transportul sanitar neasistat se efectuează cu ambulanțe tip A2.

Destinat pacienților cu traumatisme ale membrelor inferioare, ale coloanei, hemiplegii post AVC. Echipajele noastre sunt instruite asupra manevrării pacientului în condiții de siguranță.

În cazul pacienților cu traumatisme ale coloanei sau ale membrelor inferioare care au necesitat protezarea colului femural se folosesc dispozitive de imobilizare ale coloanei, membrelor. Practic pacientul este așezat într-o saltea vacuum, din care se scoate aerul cu ajutorul unui aspirator pompă , în urma căreia salteaua preia forma anatomică a pacientului , salteaua fiind întărită prin aspirație nu permite alterarea stării pacientului pe durata transportului.

În cazul pacienților cu hemiplegie salteaua vacuum este păstrată pe targă , pentru că permite o mai sigură mobilizare a pacientului și transferul lui de pe targă pe pat se face mai ușor.

Pentru pacienții internați în spitale solicitarea transportului la externare către domiciliu se face de către spital la dispeceratul național 112. Solicitarea preluată de către serviciile publice va fi redirecționată către serviciul nostru, în felul acesta transportul pacientului este decontat de către CAS

Pentru pacienții aflați la domiciliu, care necesită transportul cu ambulanța la consult de specialitate, nefiind deplasabili cu mijloace convenționale solicitarea se face de către pacient sau aparținători

Solicitările adresate direct dispeceratului nostru la numărul de telefon 0747828596 nu pot fi decontate de către CAS, legislația română interzice decontarea serviciilor care nu sunt transmise prin Sistemul Național Unic de Apel de urgență 112.

În regim privat solicitările venite direct pe numărul nostru de dispecerat sunt contra cost pentru acest serviciu. Tariful practicat în regim privat este același cu cel decontat de către CAS.
Atunci când solicitați serviciile noastre, operatorul din dispecerat vă v-a cere informații despre boala sau afecțiunea bolnavului şi starea în care se află, vârstă, adresa exactă unde se află, numele și numărul de telefon al solicitantului.

Veți fi informat despre modalitatea de efectuare a serviciului, ora la care echipajul ajunge la dumneavoastră şi modalitatea de decontare.

Toate detaliile referitoare la serviciul de care aveți nevoie vor fi stabilite înainte, prin telefon.

Transportul medical asistat
Transport medical asistat este transportul de urgență al pacienților care necesită monitorizare și îngrijiri medicale pe durata transportului, asigurate de medic sau asistent medical, utilizând ambulante tip B sau C.

Tipul acesta de serviciu nu este decontat de CAS pentru servicii private.
Solicitările se fac în regim privat, contra cost, la numărul de dispecerat 0747828596 sau direct de pe site
Dotarea celulei medicale este formată din :
monitor funcții vitale : TA, SPO2, EKG 12 derivații, CO2, AV, temperatură.
Defibrilator
Stimulator cardiac
Injectomat
Aspirator secreții
Ventilator respirație artificială
Saltea vacuum
Atele vacuum
Targă lopată
Dispozitiv de tracțiune a femurului
Dispozitiv extracție tip KED
Kit replantare
Kit nașteri
Kit arsuri
Gulere cervicale
Încălzitor perfuzii
Dispozitiv administrare perfuzii sub presiune
Medicație de urgență.